Tineke Maas & Jack

Persoonlijke benadering

Mijn werk

Ik ben Tineke Maas, 59 jaar, en ik werk al ruim 14 jaar op MaxX, een praktijkschool in Neede. Ik ben daar mentor, zorgcoördinator en Sociale Vaardigheidstrainer. Daarvoor heb ik 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt.
Het werken met jongeren vind ik geweldig, zij dagen mij steeds opnieuw uit naar mezelf te kijken en mijzelf te ontwikkelen. Het is heerlijk om jongeren te zien groeien, letterlijk en figuurlijk.  Soms zie ik ook dat jongeren vastlopen, ze hebben een vol hoofd, zijn onzeker over zichzelf, of hebben zoveel meegemaakt dat vertrouwen in de ander moeilijk is. Op deze momenten luister ik graag naar hen, en kijken we samen naar de mooie dingen die er ook nog zijn.
Door het naar voren halen van hun talenten, probeer ik weer een weg te vinden om door te gaan. Samen erachter komen wat er precies aan de hand is, en weer mogelijkheden gaan zien, zodat je verder kan. Ook thuis is het wel eens ingewikkeld, voor het kind zelf, maar ook voor ouders. Vanuit mijn jarenlange ervaring kijk ik graag mee naar oplossingen!

Opleidingen

Tijdens mijn werk op het basisonderwijs merkte ik dat ik veel meer geduld had met leerlingen met bijzonder gedrag dan anderen. Om meer kennis te krijgen van de onderliggende problematiek heb ik de opleiding tot gedragsspecialist gedaan aan de Hogeschool Utrecht (Master ‘Special Educational Needs’ (SEN)) Hierdoor heb ik naast mijn gevoel en intuïtie ook de nodige kennis om jongeren met opvallend gedrag te kunnen begeleiden. 
Ik vind het belangrijk om vooral ook te kijken naar waar je blij van wordt en wat je in jezelf hebt. Ik ontdekte dat wanneer je uitgaat van je eigen talenten, dat het je helpt om te ontdekken hoe je verder kunt komen. De opleiding tot talentcoach heeft mij daar verder in geholpen.
Thuis, maar ook op school, merkte ik dat een dier veel rust kan geven wanneer het moeilijk is, wanneer er verdriet is of onzekerheid. Daarom heb ik afgelopen jaar de opleiding ‘Kwispelkracht’ gevolgd om mijn hond Jack, een lieve Bordercollie, in te kunnen zetten bij het coachen.

Thuis

Naast docent en coach ben ik al 37 jaar getrouwd, moeder van vier volwassen kinderen en oma van 6 (bijna 7!) kleinkinderen.
Ik blijf achter elk gedrag altijd het mooie van ieder mens zien, waardoor ik altijd blijf geloven in herstel. Ik geloof in de kracht van elk mens, ik merk elke keer weer dat ieder mens vol zit met talenten. Dat die talenten er soms ook voor zorgen dat het niet gaat zoals je wilt, merk ik ook. Wanneer je gaat begrijpen wat er nou eigenlijk aan de hand is, kun je ook bedenken wat je zou kunnen doen om verandering voor elkaar te krijgen.


Jack

© Copyright Speel je talent - Coaching en begeleiding