Talentcoaching

Wat zijn talenten

Een talent is een natuurlijke kracht die in jezelf aanwezig is. Talenten gaan over wie jij bent en wat jou uniek maakt. Sommige talenten ken je goed van jezelf, maar je hebt waarschijnlijk ook talenten die je nog niet ontdekt hebt, omdat ze zo bij je passen dat je ze zelf niet als talenten herkent. Je kunt je talent leren herkennen en leren ontdekken. Soms krijg je er energie en een blij gevoel van, maar ook als je ergens last van hebt, ergens niet blij van wordt of als iets je energie kost heb je vaak met een talent te maken.


Wat doet een talentcoach

Als talentcoach ga ik samen met jou op zoek naar wie jij bent en wat je talenten zijn. Ontdek van daaruit je kracht, maar ook wat je lastig vindt én wat je kunt leren en ontwikkelen.


Mijn talenten

Begeleider/dierenvriend/vertaler/verteller/visser/sporter/zuiveraar/levensgenieter
Ik vind het fijn om anderen te begeleiden wanneer het even niet zelf gaat. Dieren zijn belangrijk voor mij, omdat ze zo prachtig dicht bij gevoel zijn, en met de vertaler/verteller kan ik die gevoelens omzetten in woorden. De visser helpt mij om altijd opnieuw te kijken wat er onder gedrag zit, wat de oorzaak is. De sporter in mij vindt het heerlijk om veel te bewegen, op dit moment wandel en fiets ik graag. Maar het maakt ook dat ik graag en makkelijk met anderen meebeweeg, en dat ik een doorzetter ben; ik zoek telkens weer op allerlei manieren samen naar mogelijkheden. Je hebt elke keer weer een nieuwe kans! Door mijn zuiveraar vind ik het belangrijk dat dingen open en eerlijk zijn, ‘Doe wat je zegt en zeg wat je doet.’ Het moet kloppen. Mijn fijnste talent is de levensgenieter, ik zie altijd weer de vrolijke kanten van het leven, ik heb veel plezier in de dingen die ik doe.


Hoe ontdek je jouw talenten

In een spelvorm zoeken we naar talenten die bij jou passen. In deze talenten herken jij dingen die je doet of voelt of denkt. Soms zijn dit dingen waar je blij van wordt, of juist waar je het moeilijk mee hebt. Dan kunnen we samen ontdekken hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan, zodat het je niet meer in de weg zit. Zo word jij je steeds meer bewust van wie je bent en waar je kracht ligt. Dit geeft je vertrouwen in jezelf. Jij kunt het!

© Copyright Speel je talent - Coaching en begeleiding